Stranica je prilagođena vertikalnom prikazu. Okrenite vaš uređaj.

Galerija Mona Lisa logo

Predstavljamo - Nenad Vorih

Nenad Vorih je rođen 1.8.1963. godine u Zagrebu. Strast prema slikarstvu otkriva sa trinaest godina i od tada razvija svoj talent. Nakon uspješno završene srednje škole, 1983. godine upisuje se na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski smjer. 1987. godine završava studij slikarstva u klasi profesora Ferdinanda Kulmera.

1988 godine primljen je u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika te iste godine ostvaruje status Samostalnog umjetnika pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika. 1993. godine uvršten je u Enciklopediju likovnih umjetnosti. Od svoje prve samostalne izložbe do danas, Vorih se kontinuirano bavi slikarstvom i aktivno sudjeluje na likovnoj sceni. Do sada je izlagao na brojnim izložbama u Hrvatskoj i Europi. Dobitnik je nagrada Grisia, Porin i Art Revolution Taipei 2015.

Inspiraciju za svoju umjetnost, Vorih nalazi u medijima odnosno njihovoj interakciji s modernim društvom, te utjecajem istih na kulturu i percepciju modernog čovjeka. Predstavio je publici svoj izraz kroz četiri tematske cjeline, ostajući pri tom uvijek vjeran svojoj najvećoj strasti: boji, dinamici i ekspresivnosti.