Stranica je prilagođena vertikalnom prikazu. Okrenite vaš uređaj.

Galerija Mona Lisa logo

Pravila privatnosti

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila i drugih). galerijamonalisa.hr ne prikuplja vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih izričito učinili dostupnima (na primjer, prilikom kontakta, ispunjavanja forme na ovoj stranici ili pretplate na naš newsletter), čime ste pristali na njihovo korištenje u za to navedenu svrhu.

galerijamonalisa.hr koristit će vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja mrežnom stranicom, analize preferenci, dostave individualiziranih ponuda te za potrebe komunikacije s vama.

Osobni podaci prikupljeni putem obrazaca za prijavu na newsletter čuvaju se u bazi podataka, dok se podaci prikupljeni putem obrazaca za kontakt čuvaju u poštanskom sandučiću. Svi osobni podaci čuvaju se dok korisnici ne povuku svoju privolu.

Galerija Mona Lisa pridaje veliku važnost zaštiti osobnih podataka svojih korisnika.

S klijenticama potpisujemo Obrazac o povjerljivosti podataka, a primjerak tog dokumenta možete vidjeti ovdje. Osobni podaci klijentica koriste se u svrhu certificiranja i čuvaju 3 godine nakon čega se uništavaju. Osobni podaci klijentica dijele se s trećom osobom (pričuvnom doulom ili s organizacijom DONA International u svrhu certificiranja) uz njihov pismeni pristanak.

Osim toga, podatke koje ste nam ostavili (ime, prezime, e-mail ili broj telefona) čuvamo u evidenciji ako ste prisustvovali nekoj od naših radionica. Podaci prikupljeni prilikom prijave za radionice koriste se isključivo u svrhu komunikacije za radionicu na koju ste se prijavili. Nakon radionice vam možemo poslati e-mail s popratnim sadržajem ako ste na to pristali potpisivanjem liste na radionici. Vaši osobni podaci čuvaju se godinu dana nakon čega se uništavaju.

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste mrežnog preglednika koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa mrežnoj stranici galerijamonalisa.hr. Navedeni podaci koriste se u svrhu procjene privlačnosti naše mrežne stranice.

Korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies)

Mrežna stranica galerijamonalisa.hr koristi kolačiće. Kolačići su male datoteke koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj mrežnoj stranici omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe te za funkcioniranje svih značajki mrežne strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana galerijamonalisa.hr se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe mrežne stranice galerijamonalisa.hr. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Ovisno o postavkama na vašem mrežnom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe mrežne stranice galerijamonalisa.hr te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki mrežne stranice ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Pretplata na elektroničko glasilo (newsletter)

Ako ste dali pristanak za primanje newslettera, možemo vam poslati elektroničko glasilo s obavijestima o našim aktivnostima, novom sadržaju na mrežnim stranicama i slično. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na newsletter koristit će se samo za slanje newslettera.

Ako želite odustati od pretplate na Newsletter, na kraju svakog e-maila možete pronaći poveznicu za odjavu (engl. unsubsrcibe). Nakon što otkažete pretplatu, osobni podaci koje smo prikupili u tu svrhu prestat će se koristiti.

Prava korisnika

Korisnici odlučuju koje podatke o sebi čini dostupnima. Ovim putem vas obavještavamo kako imate pravo povući pristanak u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično tako da pošaljete e-mail Galeriji Mona Lisa na galerijamonalisa (at) gmail.com.

Osim prava na povlačenje pristanak korisnici u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka imaju pravo na pristup svojim osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja, pravo na ograničenje obrade te pravo na prigovor.

Po primitku izjave o povlačenju pristanka za obradu podataka pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja pristanka. Sve obrade ili prijenosi sprovedeni do datuma povlačenja pristanka ostat će valjani.